Bébiétel házilag

Bébiétel készítése házilag

Bébiételt készíteni nemcsak könnyű, de nagyon gazdaságos is. Ahelyett, hogy előre gyártott konzervekre költenénk a pénzt, friss zöldségekből és gyümölcsökből, gabonákból és húsokból a legegészségesebb finomságokat készíthetjük el saját elképzeléseinknek megfelelően. A friss hozzávalókon kívül egy turmixgépre és néhány praktikus műanyag dobozra lesz szükségünk.

A gyümölcsöket és zöldségeket vásárlás után 1-2 napon belül használjuk fel. Ha nem tudunk frisset vásárolni, a fagyasztott kiszerelés is megteszi. Mosás után hámozzuk meg és magozzuk ki a hozzávalókat, majd főzzük meg őket. A párolást a lehető legkevesebb vízben végezzük, hogy a tápanyagtartalmat megőrizzük. A pürésítéshez a baba életkorának megfelelő mennyiségű folyadékot használjunk, ha már elkezdtük hozzászoktatni a szilárdabb ételekhez, csökkenthetjük a mennyiségét.

Ha gabonaféléket használunk, alaposan őröljük meg őket, így keverjük a püréhez. Ne használjunk édesítőszereket semmilyen formában, hiszen a babáknak nincs szükségük erre. Az elkészült ételt nagyjából testhőmérsékletűre melegítsük fel, a maradékot hűtőben 1-2 napig tárolhatjuk, de a fagyasztóba már ne tegyük vissza.