Arcradír házilag

Arcradír házilag

Az elhalt hámréteg eltávolítására, azaz az arcradírozásra minden bőrtípusnál szükség van. Az üzletek polcain azonban nem könnyű megtalálni azt a terméket, ami pontosan megfelel a bőrünk igényeinek, ezért legjobb, ha magunk készítjük el személyre szabott arcradírunkat.

Az érzékeny arcbőr számára gyengéd ápolást biztosít a banánból és a zabpehelyből készült arcradír. A banánt egy villával törjük össze, keverjünk hozzá annyi zabpelyhet, hogy krémesebb állagú masszát kapjunk. Végül adjunk hozzá egy teáskanál mézet, ami megnyugtatja az irritált bőrt. Néhány percig gyengéden masszírozzuk be, majd langyos vízzel öblítsük le.

A száraz bőrt felfrissíthetjük egy alapos arcradírozással. Ehhez választhatjuk a méz és a mandula keverékét, a cukros-olívaolajos radírt, de készíthetünk zablisztből és joghurtból is bőrünk számára ideális arcradírt. Ezek mindegyike kíméletesen távolítja el a bőr felső, elhalt hámrétegét, miközben a hidratálásról is gondoskodik.

Az olajos, pattanásokra hajlamos bőr számára az arcradírozás különösen fontos. Ehhez zabpelyhet daráljunk le, kevés vízzel összekeverve finoman dörzsöljük vele a bőrt, majd hideg vízzel öblítsük le.