Arcpakolás házilag

Arcpakolás házilag

Míg a drogériákban és kisboltokban megtalálható termékek a legtöbb esetben nagyon sok káros anyagot tartalmaznak, addig a házilag elkészített arcpakolásokat mi magunk készíthetjük el, válogatott, friss alapanyagokból. Az alábbiakban néhány igazán hasznos, házilag elkészíthető arcpakoláshoz nyújtunk segítséget, hiszen az arcpakolás házilag is könnyedén elkészíthető.

Az első ilyen a puhító banános pakolás, amivel selymes és puha bőrt érhetünk el. A pakolást úgy készítjük el, hogy villával szétnyomkodunk egy érett banánt, majd hozzáadunk egy félpohárnyi natúr joghurtot. A masszát alapos összedolgozást követően visszük fel vastag részekben az arcra – és igény szerint a dekoltázsra is – majd 20 perc után moshatjuk le langyos és bő vízzel.

Érzékeny bőrre kiváló és a bőr kisimulására is tökéletes választás lehet a tejes pakolás. Fontos, hogy a pakoláshoz kizárólag házi tejet használjunk, amit kicsit felmelegítünk – éppen csak langyosra – majd belemerítünk egy kendőt, amit kicsavarás után felrakunk az arcunkra. A kendőt negyed óráig hagyjuk a bőrünkön!

Szintén egyszerűen elkészíthető házi arcpakolás a tojásos maszk, amely hidratálja és felfrissíti a bőrt. Ehhez egy tojás sárgájára lesz szükségünk, amihez egy evőkanál mézet és ugyanennyi étolajat adunk. A három alapanyagot alaposan összedolgozva felvisszük arcunkra, majd 20 percig hagyjuk rajta.

Az extra száraz bőr hidratációjára használhatjuk fel a mézes pakolást, amely hasonló a tojásos maszkhoz, de itt a tojás fehérjét keverjük össze egy evőkanálnyi mézzel és natúr joghurttal, amit 20 percig hagyjunk arcunkon. A házilag elkészíthető arcpakolás még a legszárazabb bőrt is hidratálni fogja.

Zsíros arcbőr esetén, amennyiben üde és ragyogó arcbőrt szeretnénk, akkor érdemes túrós pakolást készíteni. Ennek az alapja három evőkanálnyi sovány túró, amit egy kávéskanálnyi mézzel keverünk össze. A szem környékét ebből a pakolásból ki kell hagyni, a többi terület azonban 20 perc elteltével ragyogni fog.