Aranyér kezelése házilag

Aranyér kezelése házilag
Az aranyér a legtöbb esetben jól reagál az otthoni kezelésekre, de a teljes siker érdekében érdemes az étrendet is megváltoztatni.

A reszelt burgonyából készült borogatás vérzés- és fájdalomcsillapító hatást fejt ki. Ha a lereszelt burgonyát túl száraznak találjuk, adjunk hozzá egy kevés vizet, tegyük egy vékony gézlapra vagy egy ruhazsebkendőre és 5-10 percig borogassuk vele az aranyeret. Néhány cseppnyi ecet, almaecet vagy almabor megszünteti a viszketést és az égő érzést. Az ecet a burgonyához hasonlóan rendelkezik vérzéscsillapító tulajdonsággal, segíti a duzzadt erek zsugorodását.

Az aranyér fájdalmát pillanatok alatt enyhíti a jég. Tegyük egy kis zacskóba, fedjük le egy vékony ruhával vagy egy vastagabb papírral és egyszerűen üljünk rá. Amellett, hogy megszünteti a fájdalmat, érösszehúzó hatásával csökkenti a vér áramlását a kitágult vénákban. A hagyományos orvoslásban az aloe verát használták aranyér kezelésére. Gyulladáscsökkentő hatóanyagai enyhítik a tüneteket és az irritációt. Az összetört vagy darabokra vágyott fokhagymát egy gézdarabba csavarva akár egész éjszakán át rajta hagyhatjuk az aranyéren, csökkenti a viszketést és a duzzanatot.